top of page

fre 10 maj

|

Röda Kvarn Kultur Ljusdal

Charlie Chaplins Guldfeber - stumfilm med Kristofer Sundman vid flygeln

Vi presenterar nu ännu en stumfilm, ackompanjerad med levande musik av Kristofer Sundman. Guldfeber är från 1925 och ett av Chaplins tidiga mästerverk. "Guldfeber är den film jag vill bli ihågkommen för" lär Charlie Chaplins sagt om denna odödliga klassiker.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Charlie Chaplins Guldfeber - stumfilm med Kristofer Sundman vid flygeln
Charlie Chaplins Guldfeber - stumfilm med Kristofer Sundman vid flygeln

Tid och plats

10 maj 2024 19:00 – 20:50

Röda Kvarn Kultur Ljusdal, Norra Järnvägsgatan 17, 827 31 Ljusdal, Sverige

Om evenemanget

Bord: Kom gärna en timme innan föreställning om ni vill äta. Detta för att köket ska hinna med.

Sittplatser är på stolar eller bänkar och då finns handhållen mat, t.ex. wraps eller burgare. Kom i god tid.

Mer om Guldfeber:

1998 utsågs denna guldkantade komedi till en av de 100 bästa amerikanska filmerna någonsin av det amerikanska filminstitutet.

Chaplins hejdlöse lille luffare prövar lyckan som guldgrävare i Alaska. På sitt oefterhärmliga sätt lyckas han förvandla livets alla svårigheter till stor komik och skapar bland annat en festmåltid av en välkokt sko, far omkring som en vante i ett hus som balanserar på en klippspets, framför en virvlande dans med två småfrallor i huvudrollerna och tvingas uppbåda allt sitt mod när han ställs inför allehanda riskabla uppdrag. Guldfeber är kort och gott ett av filmhistoriens största underverk.

Chaplin spelar sin gamle luffare, denna gång i skepnaden av en guldsökare. Han beger sig till Klondyke med drömmar om framgång och rikedom, men finner ett hårt liv. Trots svåra motgångar ger han sig dock inte.

Biljetter

 • Salong - Plats med bord

  Ni får ett bord i salongen med sittplatser för alla i bokningen. Vid andra önskemål, kontakta oss på boka@rodakvarnkultur.se Kom gärna en timme innan föreställning om ni vill äta. Detta för att köket ska hinna med.

  120,00 kr
  +3,00 kr serviceavgift
  Försäljning avslutad
 • Salong - Sittplats utan bord

  Du/Ni får sittplats utan bord i salongen. Vid speciella önskemål, kontakta oss på boka@rodakvarnkultur.se Sittplatser är på stolar eller bänkar och då finns handhållen mat, t.ex. wraps eller burgare. Kom i god tid.

  120,00 kr
  +3,00 kr serviceavgift
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela eventet

bottom of page