top of page

lör 28 sep.

|

Röda Kvarn Kultur Ljusdal

Ismael - årets band! Support: Fred Alpi

Indierockbandet Ismael har hållit på länge, men aldrig vunnit något pris, förrän nu. Ismael blev "årets band" under Local Heroes, Gästriklands lokala musikgala. De albumdebuterar med Doggerland. Vi välkomnar dem tillbaka till Röda Kvarn! Förband: Fred Alpi

Ismael - årets band!  Support: Fred Alpi
Ismael - årets band!  Support: Fred Alpi

Tid och plats

28 sep. 2024 19:00 – 21:30

Röda Kvarn Kultur Ljusdal, Norra Järnvägsgatan 17, 827 31 Ljusdal, Sverige

Om evenemanget

Bord: Kom gärna en timme innan föreställning om ni vill äta. Detta för att köket ska hinna med.

Sittplatser är på stolar eller bänkar och då finns handhållen mat, t.ex. wraps eller burgare. Kom i god tid.

Trion Ismael består förutom sångaren och gitarristen David Berjlund också av Bengt Westin på trummor och Ronny Grubb på bas.  

Lyssna på Spotify: 

Små muskler

Doggerland

Efter kritikerrosade albumet – Ismael blev årets band: "Det är små steg uppåt"

Ismael, med före detta ljusdalingarna Ronny Grubb och David Berjlund samt Iggesundsbördige Bengt Westin, kammade hem priset för årets band när årets Local Heroes-utmärkelser delades ut i Gävle.

– Allt sånt här är kickar framåt, säger David Berjlund, bandets sångare och gitarrist.

Gästriklands olika studieförbund och Arbetarbladet har under en rad år uppmärksammat Gästriklands musikscen med en speciell Local Heroes-gala. På grund av pandemin var tanken ursprungligen i år att genomföra arrangemanget i form av en streamad gala. Men när den tredje smittvågen kom valde arrangörerna att ställa in, men att ändå dela ut priserna i de olika kategorierna.

Ismael räknar sig som ett Gävleband, trots att endast trummisen Bengt Westin bor i staden. Basisten Ronny Grubb återfinns i Sandviken och David Berjlund i Stockholm.

Och när Local Heroes-utmärkelserna delades ut i slutet av mars knep Ismael priset för årets band. Att hedersbetygelsen spelar roll visade lyssningstrafiken på strömningstjänsterna.

– När det offentliggjordes i Arbetarbladet att vi var årets band, den dagen peakade lyssningssiffrorna, berättar David Berjlund.

Ismael släppte förra hösten fullängdsalbumet Doggerland, som fått goda omdömen i media. På långfredagen släpptes en tredje singel från albumet – Händerna som dödar samt låten Din spion, som tidigare endast funnits som bonusspår på cd-utgåvan av albumet.

– Vi har fått mycket positiva reaktioner på Doggerland-plattan och att sedan få en sådan här utnämning, allt sånt här är kickar framåt. Det är små steg uppåt, säger David Berjlund.

Vad har Ismael för planer härnäst?

– Vi har äntligen kommit i gång och börjat repa igen. Och så har vi börjat göra nytt material.

Ismael hoppas också kunna genomföra de spelningar som ställts in, under kommande höst.

– Och så har vi en idé om att spela i Hälsingland, utomhus någonstans i sommar.

Christer Nilsson

Biljetter

 • Salong - Plats med bord

  Ni får ett bord i salongen med sittplatser för alla i bokningen. Vid andra önskemål, kontakta oss på boka@rodakvarnkultur.se Kom gärna en timme innan föreställning om ni vill äta. Detta för att köket ska hinna med.

  Från 10,00 kr till 180,00 kr
  • 180,00 kr
   +4,50 kr serviceavgift
  • 160,00 kr
   +4,00 kr serviceavgift
  • 10,00 kr
   +0,25 kr serviceavgift
 • Salong - Sittplats utan bord

  Du/Ni får sittplats utan bord i salongen. Vid speciella önskemål, kontakta oss på boka@rodakvarnkultur.se Sittplatser är på stolar eller bänkar och då finns handhållen mat, t.ex. wraps eller burgare. Kom i god tid.

  Från 10,00 kr till 180,00 kr
  • 180,00 kr
   +4,50 kr serviceavgift
  • 160,00 kr
   +4,00 kr serviceavgift
  • 10,00 kr
   +0,25 kr serviceavgift

Totalt

0,00 kr

Dela eventet

bottom of page