top of page

fre 01 dec.

|

Röda Kvarn Kultur

Klezmerfest! Kizelo Mleko och förbandet Karuscha

Ett av Sveriges bästa klezmer och balkanband. Förband: Karuscha. Det blir svängiga beats, udda taktarter och riviga melodier! Ta på dansskorna och rulla hatt på Röda Kvarn! Stort dansgolv och stående publik - garanterat drag!

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Klezmerfest! Kizelo Mleko och förbandet Karuscha
Klezmerfest! Kizelo Mleko och förbandet Karuscha

Tid och plats

01 dec. 2023 19:00 – 21:30

Röda Kvarn Kultur, Norra Järnvägsgatan 17, 827 31 Ljusdal, Sverige

Om evenemanget

https://youtu.be/p8P4RkyxcP4?si=K4uHsP7w_q19xghX

Entré: Ordinarie: 180 kr. Medlemmar: 140 kr. Barn under 15 år: 10 kr

Bord/plats:

Om du vid köpet lämnar önskemål om bord eller bara sittplats så registreras det och vi reserverar bord/plats för dig/er.

Om borden tar slut meddelar vi det här, så du ser det innan köp. Eftersom vi har max 75-80 platser vid bord gäller "först till kvarn".

Sittplatser är på stolar eller bänkar och då finns handhållen mat, t.ex. wraps eller burgare.

Kizelo Mleko blandar egenskrivet material med experimentella arrangemang av traditionella låtar. 2023 släppte de albumet Varning för Leoparden.

Kizelo Mleko, är ett ösigt balkan- och klezmerband från Stockholm. Musiken är full av traditionella tongångar från östra Europa med influenser från allt från pop och rock till klassisk musik. Vår repertoar består av egenkomponerade låtar och arrangemang av traditionella melodier. Vi spelar på små klubbscener med svettiga dansgolv, bröllopsfester med ringlande ringdans såväl som stora konsertlokaler för sittande publik. Vi vill dela med oss av denna instrumentala och dansvänliga musik med ett fräscht och eget sound, och att ge alla som hör oss den energikick som man bara kan få av att höra ett riktigt svängigt balkanbeat!

”Ett är säkert och det är att det är högklassiga musiker och som band mycket tajta tillsammans” – Susanne Holmberg, Lira musikmagasin, 2018

Youtube: https://youtu.be/MN_ozSd6-LA

Spotify: https://open.spotify.com/artist/5FzRnpxe0qT3CaAW9jatu2?si=IiQQrQagQQuYvUQ-z-Z_2g

Facebook: https://www.facebook.com/kizelomleko

Hemsida: kizelomleko.com

Karuscha består av åtta medlemmar och ännu fler instrument. Karuscha har spelat tillsammans i drygt fyra år, först som trio men har efterhand utökats till åtta medlemmar och även breddat repertoaren till mer än klezmer. Namnet Karuscha betyder gummiband eller själva elasticiteten i ett resårband på hälsingemål. Ett namn som passar bra då Karuscha tänjer på det mesta. Klezmermusiken fångar både vemod och humor, moll i upptempo - precis som livet.

Mer om Bord/plats:

Normalt har vi 75-80 platser vid bord för den som vill kunna äta. Vid större evenemang kan det bli färre bordsplatser.

Vid större evenemang kan det även bli ståplats eller dans, men då anger vi det.

Om du väljer att köpa biljetter i entrén istället för här, kan du boka platser för ditt sällskap under "BOKA BORD/PLATS".

Äta:

Om ni vill äta är vi tacksamma om ni kommer minst en timme innan show, för att ni ska hinna beställa och vi få ut maten.

Biljetter

 • Röda Kvarn Kultur

  Från 10,00 kr till 180,00 kr
  Försäljning avslutad
  • 180,00 kr
   +4,50 kr serviceavgift
  • 140,00 kr
   +3,50 kr serviceavgift
  • 10,00 kr
   +0,25 kr serviceavgift

Totalt

0,00 kr

Dela eventet

bottom of page