top of page

fre 22 nov.

|

Röda Kvarn Kultur Ljusdal

Lena Jonsson & Johanna Juhola - en musikfest i vår tid

Denna duo, en finsk dragspelare och en svensk violinist, agerar och verkar i nutiden och i den musik som är nu. De blandar traditionell folkmusik med egna kompositioner och improvisation för att skapa en fräsch och luftig mix. Båda har internationella karriärer som solister och kompositörer.

Lena Jonsson & Johanna Juhola - en musikfest i vår tid
Lena Jonsson & Johanna Juhola - en musikfest i vår tid

Tid och plats

22 nov. 2024 19:00 – 21:30

Röda Kvarn Kultur Ljusdal, Norra Järnvägsgatan 17, 827 31 Ljusdal, Sverige

Om evenemanget

Bord: Kom gärna en timme innan föreställning om ni vill äta. Detta för att köket ska hinna med.

Sittplatser är på stolar eller bänkar och då finns handhållen mat, t.ex. wraps eller burgare. Kom i god tid.

Medverkande:

Lena Jonsson - fiol, Johanna Juhola - dragspel

Video och lyssning:

Youtube 1

Youtube 2

Johanna Juhola har hyllats som en odisciplinerad innovatör inom tangogenren, en världsmusikikon och en stor reformist inom dragspelsmusikens område. Johannas mycket originella produktion och samarbete med toppnamn från den klassiska, jazzen och till och med den elektroniska musikscenen samt med samtida dans- och cirkusartister har beseglat hennes rykte som en banbrytande och genreöverskridande visionär. Johanna har skapat sin egen musikstil kallad fantasy tango och 2022 vann hon Nordic Composer’s Award – NPU-priset för sitt arbete som kompositör.

Lena Jonssons förmåga att orädd balansera traditionell svensk folkmusik med innovativa konstnärliga uttryck, gnistrande livsglädje och en rockstjärnas karisma har gjort henne till en av Sveriges mest visionära och spännande musiker. Hon har skapat en unik stil inspirerad av traditionell svensk musik såväl som rock, pop och amerikansk old-time och bluegrass. Hon har belönats med en Grammis och Manifestpriset.

Biljetter

 • Salong - Plats med bord

  Ni får ett bord i salongen med sittplatser för alla i bokningen. Vid andra önskemål, kontakta oss på boka@rodakvarnkultur.se Kom gärna en timme innan föreställning om ni vill äta. Detta för att köket ska hinna med.

  Från 10,00 kr till 190,00 kr
  • 190,00 kr
   +4,75 kr serviceavgift
  • 160,00 kr
   +4,00 kr serviceavgift
  • 10,00 kr
   +0,25 kr serviceavgift
 • Salong - Sittplats utan bord

  Du/Ni får sittplats utan bord i salongen. Vid speciella önskemål, kontakta oss på boka@rodakvarnkultur.se Sittplatser är på stolar eller bänkar och då finns handhållen mat, t.ex. wraps eller burgare. Kom i god tid.

  Från 10,00 kr till 190,00 kr
  • 190,00 kr
   +4,75 kr serviceavgift
  • 160,00 kr
   +4,00 kr serviceavgift
  • 10,00 kr
   +0,25 kr serviceavgift

Totalt

0,00 kr

Dela eventet

bottom of page