top of page

fre 29 sep.

|

Röda Kvarn Kultur

Maija Kauhanen & Johannes Geworkian Hellman

Vi minns den fantastiska konserten med Symbio. Nu kommer Johannes tillbaka med sin vevlira och den fantastiska Maija Kauhanen med sin kantele. Så fint att få dem till Röda Kvarn. Detta kan vi varmt rekommendera!

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Maija Kauhanen & Johannes Geworkian Hellman
Maija Kauhanen & Johannes Geworkian Hellman

Tid och plats

29 sep. 2023 19:00 – 21:30

Röda Kvarn Kultur, Norra Järnvägsgatan 17, 827 31 Ljusdal, Sverige

Om evenemanget

Denna duo är ett spännande möte mellan två av Nordens mest lovordade och aktiva folkmusiker ur den nya generationen. Maija Kauhanen och Johannes Geworkian Hellman har var för sig blivit kända världen över som artister med starkt personligt uttryck och som virtuosa förnyare av sina respektive instrument. I en magisk klangvärld målad med kantele, vevlira och röster tar duon lyssnaren till en tidlös plats där instrument med 1000-åriga rötter möter nutid och skapar musik som berör och överraskar. Med egna kompositioner färdas duon tillsammans för att söka de platser som lämnar avtryck inom oss – alltid med nuet och improvisationen närvarande.

Maija och Johannes har under flera års tid turnerat i Skandinavien och internationellt var för sig, både solo och med band. De möttes under sina studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt Sibelius-akademien i Helsinki, och fann snabbt ett musikaliskt band till varandra.

Entré: 180 kr, medlemmar 140 kr.

https://youtu.be/uHaUwap6vsU

https://youtu.be/hN_qNAuH8xY

https://youtu.be/Uvrfu-6h-cE

Dela eventet

bottom of page