top of page

fre 06 okt.

|

Röda Kvarn Kultur

Paul Bäcklin

Paul Bäcklin med band tar indiefolk/rockmusiken till högsta möjliga musikaliska höjd. Det är roligt att få dem till Röda Kvarn. Det vill du inte missa! Se videolänk nedan.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Paul Bäcklin
Paul Bäcklin

Tid och plats

06 okt. 2023 19:00 – 21:30

Röda Kvarn Kultur, Norra Järnvägsgatan 17, 827 31 Ljusdal, Sverige

Om evenemanget

Entré: Ordinarie: 170 kr

Medlemmar: 140 kr

Barn under 15 år: 10 kr

Video: Paul Bäcklin

Bord/plats:

Biljetten ger dig garanterad sittplats. Boka bord under BOKA BORD/PLATS ovan eller i samband med biljettköpet. Eftersom vi har max 75-80 platser vid bord gäller "först till kvarn". (Vi meddelar när de är slut.) Sittplatser är på stolar eller bänkar och då finns handhållen mat, t.ex. wraps eller burgare.

Med en gedigen karriär i ryggen besitter den indiefolk/rock-artisten Paul Bäcklin förmågan att ta sina alster till högst möjliga musikaliska höjd. Det nya albumet ‘The West’ är ytterligare en fördjupning i hans konstnärskap där han presenterar både målande landskap och diskbänksrealistiska scenerier som din fantasi och dina tolkningar kan spela ut i.

Med sin säregna röst är Paul Bäcklin sedan ett antal år ett namn att räkna med inom indiefolk-scenen, samtidigt som många känner igen honom som frontman i Sony Music-signade The Diamond Man Clan. Nu låter han sitt soloprojekt stå i centrum roll med lanseringen av ‘The West’.

Skivan är intensiv och intim – tydligt präglad av en orädd sökares nyfikenhet. En av de största styrkorna är albumets dynamiska karaktär. Du förs via att digga till tunga riff, slås fri av pampiga, spännande ljudmiljöer till att dras in att försiktigt lyssna på minsta svängning av varje enskild gitarrsträng röstens ASMR-vänliga knorr. Genom sin unika melodiska identitet får han dig att känna dig helt trygg samtidigt som han utmanar och provocerar dig i sin värld av melankoli, humor och rå kraft.

Paul berättar mer om ‘The West’: “Albumet består av musikaliska gestaltningar som bygger på texter författade utifrån metafysiska bilder från de rum som utgör de konstnärliga idéernas sanna habitat. Grundidén har haft en central roll genom hela processen, snarare än funktionen av en gnista i början av skapandets tidslinje.”

‘The West’ är inspelat live i Nacksving Studios med noggrant utvalda musiker och tekniker, och det bjuds således på produktion och arrangemang i absolut världsklass. Albumet släpps 1 april, och i samband med släppet hålls TVÅ release-spelningar. Den ena på Pustervik i regi av Woody West i Göteborg, och den andra på Vassa Eggen i Stockholm.

Mer om Bord/plats:

Normalt har vi 75-80 platser vid bord för den som vill kunna äta. Vid större evenemang kan det bli färre bordsplatser.

Vid större evenemang kan det även bli ståplats eller dans, men då anger vi det.

Om du väljer att köpa biljetter i entrén istället för här, kan du boka platser för ditt sällskap under "BOKA BORD/PLATS".

Äta:

Om ni vill äta är vi tacksamma om ni kommer minst en timme innan show, för att ni ska hinna beställa och vi få ut maten.

Biljetter

 • Röda Kvarn Kultur

  Från 10,00 kr till 170,00 kr
  Försäljning avslutad
  • 170,00 kr
   +4,25 kr serviceavgift
  • 140,00 kr
   +3,50 kr serviceavgift
  • 10,00 kr
   +0,25 kr serviceavgift

Totalt

0,00 kr

Dela eventet

bottom of page